Opdrachtgever: McCain Foods

Rol: Projectmanager

 

Je bent via YOUMANworks bij McCain Foods terechtgekomen. Hoe ging deze samenwerking?

“Dat ging op een prettige manier. Ze zijn duidelijk zichtbaar op LinkedIn en zo ben ik dan ook bij YOUMANworks terecht gekomen, door daarop te reageren. Ik was net gestart als Zzp’er, en dit leek me een mooie passende opdracht. Het begon met een goed gesprek met Arjan, ze begeleiden vaak ook startende ZZP’ers, dus ik kon al mijn vragen kwijt. Vanuit daar ben ik bij McCain op gesprek gegaan.”

 

Wat is de reden dat je voor YOUMANworks hebt gekozen?

“Ze bieden een mooie opdracht en daarnaast bleek er ook een goede klik te zijn. Wat ik belangrijk vind in een samenwerking als deze. Ik zag al vaker mooie opdrachten en vacatures bij YOUMANworks, wat maakt dat ik gelijk naar opdrachten via hen ben gaan kijken toen ik op zoek was.”

 

Hoe heb je het traject bij YOUMANworks ervaren?

“Het proces bij YOUMANworks ging heel snel, binnen een week was zo goed als alles al wel rond. Bij McCain duurde het iets langer, maar dat is logisch omdat het een grotere partij is. Arjan is hier continu bij betrokken geweest en zorgde ervoor dat het proces wel bleef lopen.”

 

Wat is de reden dat je voor het zelfstandig ondernemerschap hebt gekozen?

“Eigenlijk zit het een beetje in de familie, ik was uiteindelijk de laatste thuis die ondernemer werd. De reden dat ik uiteindelijk deze keus heb gemaakt heeft te maken met dat ik binnen de branche wel een uitdaging aan wilde gaan en wist dat de markt het ook toe zou laten.”

 

Wat zie jij als meerwaarde van YOUMANworks bij de zoektocht naar een nieuwe interim opdracht?

“Het feit dat Arjan echt een sparringpartner is op het gebied van machinebouw, en in dit geval ook projectmanagement, dat helpt enorm bij het vinden van een geschikte opdracht. Dat komt ook echt door de combinatie van zijn eigen achtergrond in de techniek, zijn sensitiviteit en aanpak.”

 


Wat vind je zo mooi aan je functie als Projectmanager bij McCain Foods?

“De diversiteit van het werk en dan in mijn geval ook nog eens de verantwoordelijkheid die ik krijg. Zeker ten opzichte van de leeftijd die ik heb, ik kan en mag er dus ook veel leren. Ik ben in Polen verantwoordelijk voor een project van enkele miljoenen, waarbij we complete fabriek bijna volledig aan het herindelen zijn. Het is een hele mooie kans die ik heb gekregen en die ik dan ook met beide handen heb aangepakt.”

 

Kun je iets vertellen over jou als projectmanager?

“Ik ben een echt West-Europese projectmanager – daar word je je in Polen snel bewust van – wat inhoudt dat ik mijn mensen veel vrijheid geef om te doen en te laten wat zij denken dat goed is. Zolang ze maar kunnen garanderen dat hetgeen waar ze verantwoordelijk voor zijn ook echt goedkomt. Als het dan een keer misgaat, dan is de eerste vraag; hoe gaan we het oplossen en de tweede vraag, wat kunnen we ervan leren? Als het uiteindelijke projectdoel maar in zicht blijft, krijgen de mensen veel vrijheid.”

 

Hoe zie je jouw toekomst als Projectmanager in deze branche? Waar wil je naartoe?

“Als je kijkt naar de rol van Projectmanager in de techniek, is er altijd werk. Dat heeft te maken met techniek en ik denk dat bedrijven altijd een stukje flexibiliteit nodig hebben; als er projecten zijn ontstaat er tijdelijk veel extra werk en druk op organisaties. Ikzelf heb vooral behoefte aan afwisseling, een belangrijke reden dat ik als Zzp’er aan de slag ben gegaan.”

 

Draagt deze opdracht via YOUMANworks hieraan bij?

“Zeker! Door hen heb ik deze mooie afwisselende rol kunnen krijgen, die ook nog eens leerzaam voor me is. En als mijn opdracht bij McCain ooit afloopt, weet ik dat Arjan klaarstaat om me te helpen bij het vinden van een nieuwe uitdaging.”

 

Is er iets wat je graag van tevoren, voordat je begon met werken bij McCain Foods, had willen weten?

“De omvang van het project is er wel eentje. Ik was eigenlijk op een ander project, als project engineer, gestart in Lelystad, maar uiteindelijk ben ik bij dit project in Polen erbij gevraagd als Projectmanager. Hier had ik van tevoren wel iets meer informatie over willen hebben, of ik had meer door moeten vragen. Nu ben ik echt met mijn neus in de boter gevallen, wat zowel leerzaam, als ook op momenten pittig is. In dit proces heb ik nauw contact en goede begeleiding vanuit McCain én YOUMANworks gehad.”

 

Hoe zou je McCain Foods als werkgever willen omschrijven?

“Ontzettend interessant – gezien de omvang van de organisatie en hun productieapparaten, met alleen hier in Lelystad een fabriek die straks 25ton frietjes per uur produceert. De communicatie is open, direct en vriendelijk – mensen staan klaar om elkaar te helpen voor het beste resultaat.”

 

YOUMANworks in één 1 woord, hoe zou je dat omschrijven?

“Persoonlijk. De juiste man voor de juiste plek zoeken, én plaatsen, dat is wat ze als geen ander kunnen.”